X marks the spot

RPna hör talas om en skrotskalle som har ett uppdrag i Zonen

RPna hör när andra människor pratar om skrotskallen som försöker rekrytera folk. När folket pratar om skrotskallen undrar de vem han egentligen är.

Om RPna ger sig iväg hamnar de i bakhåll när de når målet

Lyckas de oskadliggöra sina vedersakare får de ett tungt jevvla fornautomatgeväder, 2 bra artefakter och många bulor med sig därifrån. Dock finns inget av värde på ica maXi

De kan även finna Mazarin, en halvdöd mecc/skrotskalle som skurkarna hållit fången, han vill att de ska ta honom till Skallman i Skrotstugan, Mazarin bor där.

Oavsett hur det faller ut kommer gastarna att svärma när de hunnit en bit ifrån krigsskådeplatsen. De flesta bulorna kommer gå åt och de kommer bli räddade i sista sekund av folk från det håll de valt att gå mot.

Outcome:

  1. De lämnar Mazarin
    • Om de kommer till Skrotstugan utan Mazarin oavsett tidpunkt blir det sämre ‘bonus’ på uppdraget Skallman erbjuder, att utforska robotbunkern.
  2. Tar med honom till Arken
    • Krånglig omväg, de kan få Mazarin att överleva, då kan de ta honom till Skrotstugan senare och få uppdrag + bonus av Skallman.
  3. Tar med honom till Skrotstugan
    • Bonus samt uppdrag av Skallman

Om de kommer tillbaka till Arken inom rimlig tid finns även öppning för X-marks-the-spot-II med Sigvald.

Fornautomatgevädret är otympligt, slukar kulor och skär ihop titt som tätt. Skallman säger att det är svårt att laga men föreslår att de ska ta det till Arkens försvar, stationärt och med rätt tränat folk som kan serva det regelbundet gör den nytta, annars inte.

Sigvalds historia

Han är en skrotskalle som har förlorat sin bror och kompanjon Fråjdvald i Zonen.

Fråjdvald gick med Dufus ztrykarband på ztråt för att hålla deras prylar i trim och komma hem med de sista bulorna bröderna behövde. Sigge och Fråjd skulle bygga en verkstad nu när Arken skulle byggas ut. Ztinkes ztrykare gjorde Dufus följe sällskap när de gick ut, men Ztinkes strykare kom hem ensamna.

De två banden hade delat på sig sedan de kommit ut ur Ruinstaden och de hade enats om att ses om tio dagar igen för att kunna gå tillbaka tillsammans. Det blir bättre chanser att hålla Gastarna stångna om man är fler, de hade inte stött på några när de gick ut men då kunde man ge sig på att de skulle bli värre när man gick tillbaka. Man skojjade om vart zongastarna tagit vägen och om de skulle stöta på dem och behöva vända med ogjort ärende. Dufus skulle söka runt [[Rosthavet?]], Ztinke skulle prova lyckan dit vägen tog dem.

Gastarna hade gjort ett bra jobb, de verkade ha svärmat Dufus följe precis när de nått [[Rosthavet?]]. Dufus borde kommit dit samma eftermiddag, att döma av vad som fanns kvar av hela följet borde de legat där minst en vecka. Konstigt hade Ztinke sagt, ingen hade sett Gastarna där tidigare, de gillade inte öppna ytor, de gömmer sig och anfaller helst om natten.

Ztinkes gäng hade hittat en amulett som var Fråjds, en mutter insmält i genomskinlig plast, med en läderrem för att hänga om halsen. De lät Sigge behålla den.

Sigge och Fråjd skulle sätta upp en verkstad men nu var Fråjd död. Fråjd hade velat låna bulor av [[Habbas_i_Hytten?]] för att kunna köpa sig större andel i skatterna som skulle hittas på ‘den sista ztråten’. Sigge tyckte det var onödigt och tillslut hade bröderna kommit överens om att inte låna några bulor. Men Freud hade tydligen gjort det iaf. Habbas krävde nu in skulden av Sigge istället och Sigvald har inte de resurserna. Han har aldrig satt sin fot i Zonen någonsin och är för gammal för att gå ut nu, ingen av ztrykarbanden vill ha honom med.

Fråjd som hade gått många turer som mecc i zonen hade snappat upp en del av vad som sas kring eldarna om kvällen, och han hade lagt pussel. Han hade med tiden kunnat sluta sig till vilken typ av ställen i Ruinstaden där chansen var störst för att finna saker från Förr i Tiden. Det hade varit brödernas plan, få igång verkstaden, få ihop nog med bulor för att kunna hyra ztrykare som skulle ta dem ut i Ruinstaden och sen komma hem med många saker från Länge Sedan. De var båda bra på att laga sådana manikker och det skulle bli ändå fler bulor om de hade förstått sig på grejjorna och de dessutom fungerade. Det skulle kunna bli manikker över så de skulle kunna ge till Den Gamla också. De skulle bli respekterade, inte bara ett par skrotskallar.

Fråjd hade sett ut ett ställe där han sa att det skulle vara gott om manikker, han hade gett Sigge vägbeskrivningen och en karta. Om nu gastarna flyttat borde det vara enklare att röra sig i Ruinstaden. Och skulle de kommit tillbaka så ligger Rosthavet i motsatt riktning, det borde vara färre av dem nu, bäst att smida när städet är rakt.

Define external redirect: Habbas i Hytten Rosthavet Dextrosol