Nachtstad

De stad van Licht en Donker. Maar vooral van Donker. Kobolds hebben de touwtjes in handen aan de oppervlakte en de Drow in de wereld onder de oppervlakte. Omringd door een hoge muur die de zee (Hoe heet de zee? En die aan de andere kant?) moet buitenhouden en met zware stenen bruggen verbonden aan een zonnestraal (Verzin hier eens een goede naam voor) en een ster (Dit mag ook wel een naam krijgen, eigenlijk). Centraal in de stad staat de beroemde (Mooie naam, iets als Trevi ofzo?)-fontein, midden op het (Vergelijkbare naam)-plein. Aan het plein staan het kolossale colosseum en het statige stadhuis. Even verderop staat de Toren van Toverkunde, een onderdeel van de Universiteit van Schaduwstad.
De stad is in vijf regionen verdeeld. Het [[Stadscentrum?|centrum]] van de stad vormt haar politieke hart, hier wonen ook de rijke adel en de meeste bureaucraten. De [[Drakenwijk?]] wordt bewoont door de Kobolds. Een wijk met een goede reputatie en relatief welvarend, met als belangrijkste bezienswaardigheid de [[Drachenboercht?]]. De derde regio wordt door Humans bewoond en zij wordt de [[Visbuurt?]] genoemd, vanwege de alomaanwezige geur van vis in de straten. Daar de Humans voornamelijk vissers zijn, is dit niet heel vreemd. De havens zijn een ware bezienswaardigheid met alle verschillende zeewaardige vaartuigen die daar aangemeerd liggen. De vierde regio is het domein van de Grimlock en staat bekend als de [[Grottenwijk?|Grotten]]. De gebouwen staan zo dicht op elkaar dat de hemel er niet te zien is, tenzij je op de [[HogeWeg?|daken]] staat, en zijn zodanig schots en scheef dat je je in een grottenstelsel waant wanneer je er rondloopt. Een bron van licht meenemen, kan verstandig zijn, aangezien de [[NachtGrimlock?|Grimlock]] daar zelf niet altijd aan denken. De laatste wijk is de [[Berenkuil?]], met als voornaamste inwoners de Bugbear. Dit stadsdeel houdt midden tussen een krottenwijk en een tentenkamp en is ieder bezoek weer anders. Wees hier voorzichtig, want de (misdaadgroep) treed hier openlijk op en er zijn hier zelden [[Stadswacht?|wachters]] te vinden.

Eenmaal per (tijdseenheid die we nu voor het gemak maar een jaar noemen) is het [[Drakenfeest?]]. Twee grote optochten trekken door de stad: de een vertrekt vanaf de [[Nachtpoort?]] en de ande vanaf de [[Dagpoort?]]. Met een grote omweg door de hoofdstraten van Schaduwstad, komen ze uiteindelijk op het (een naam zou handig zijn)-plein.

Define external redirect: Stadscentrum Drakenwijk Nachtpoort Visbuurt Berenkuil HogeWeg Dagpoort Grottenwijk Drakenfeest NachtGrimlock Stadswacht Drachenboercht