Dimi

Dimi is een jonge knul die intelligent en beschaafd overkomt. Hij draagt een fancy broek en vest, waaronder een leather armor zichtbaar is. Aan een dure riem hangen twee rapiers en vier knife sheaths, en met een protserige cape en hoed (met veer, uiteraard) ziet hij er uit als een rijkeluiszoontje. Onder zij cape steekt een quiver met pijl en boog uit, en een paar riding boots maken zijn outfit af. Hij heeft halflang donkerbruin krullend haar, en donkere ogen.

Hij komt uit Waterdeep en weet van alles over de stad, onder andere over de bureaucratie en wetgeving, de edelen, de stadsgarde en de stadswacht (die hij consequent “toerismebond” noemt). Hij is jurist en heeft zojuist zijn specialisatie strafrecht afgerond. Hij wil eerst meedraaien met het Gilde van Avonturiers voordat hij aan zijn verdere carrière gaat timmeren.

Op zijn eerste avontuur naar Darok en Trenchtown kwam zijn juridische kennis goed van pas, maar Dimi kan bijzonder goed overweg met zijn twee rapiers, en is ook geen beroerde boogschutter. Het Gilde was ingehuurd om te bemiddelen in een conflict tussen Alzar, een rijke handelaar uit Darok, en de burgemeester van Trenchtown. Nadat Cormac, Cailan, Tuvia en Dimi Trenchtown gered hadden en een obscuur, sektarisch clubje alchemisten hadden opgedoekt, besloot de burgemeester als beloning de zilvermijn aan hen te geven. Alzar heeft van de PC’s de zilvermijn “gekocht”: Cormac heeft zich rijkelijk laten uitkopen, terwijl Cailan en Dimi allebei 10% van de zilvermijn in bezit houden.

Sindsdien is Dimi regelmatig in Trenchtown te vinden. Als hij in Waterdeep is, vraagt hij andere Gildeleden naar hun eerdere avonturen en naar wat voor equipment ze daarbij gebruikt hebben. Hij sprokkelt boeken bij elkaar over handelsrecht en praat uitgebreid met juristen en rijke handelaren. Tot slot was hij op zoek naar een priester die zich zou kunnen vestigen in Trenchtown.

PC van Gijs

Terug naar PC's