Harghlglh

Ook wel genoemd: oude man in Waterdeep.

DM: Dave.
PC’s: Lisa, Cailan, Elisa Gray, Nul
Parallel met Ardeep

De PC’s krijgen de opdracht om contact op te nemen met een oude man, woonachtig in ‘Het Portaal’. Deze oude man, genaamd Yigal, zegt dat er van hem een zakje edelstenen is gejat: ‘The Lions Diamonds’. Zijn butler Menno laat het huis zien. Er is aan de achterkant van het huis een ruitje ingetikt. Er zitten (mes)krassen op het kistje waar de edelstenen in zaten, en er zitten wat druppels bloed.
Yigal biedt 2500GP voor het terug vinden van de edelstenen, die al heel lang in zijn familie zouden zitten.

Leads over de oorzaak:

De PC’s vinden langzamerhand wat dingen uit met de opgebouwde netwerken, information gathering, en priesters van Mystra, Helm en Savras. The Lions Diamonds zouden bescherming bieden aan hun eigenaar, en hem/haar waarschuwen als er gevaren aan komen. Ze worden gemaakt door priesters van Helm en Savras, en zijn bedoeld om families door moeilijke tijden te trekken. Hoe dit gebeurt is verschillend per set stenen, en is ook niet zo goed bekend: de stenen worden vrijwel nooit meer gemaakt.

Met een command spel vindt Nul uit dat Torei inderdaad wat edelstenen bezit, maar hij is niet op de hoogte van de naam van de stenen. De dag erna dringt Nul onzichtbaar het huis van Torei binnen terwijl een detect magic en find traps actief zijn. In een kist onder het bed van Torei zijn inderdaad de edelstenen.

De stenen worden terug gebracht naar Yigal, die de PC’s vervolgens verzoekt om Torei, tegen zijn eerdere wensen in, op te laten pakken door de city guard. Hij biedt hier 1000GP, voor de PC’s persoonlijk voor. Intussen trailt Elisa Gray John, naar het hoofdkwartier van de factie van Lexidoff de Os.

Ergens worden de PC’s ge-ambushed door Jack Darconi. Jack krijgt nog 25GP van Nul, omdat hij informatie voor hem heeft gezocht. Helaas is hij er achter gekomen dat Nul wordt gevolgd door de maffia uit een andere stad. Daarnaast weet hij dat Cailan zijn broer, Antonio Darconi, heeft omgelegd. Lisa was daar ook bij, maar dat lijkt Jack niet te weten.

Jack heeft 6 goons bij zich. Lisa probeert de situatie te sussen, maar Jack is niet genoeg onder de indruk. Met wat free actions, wordt gecommuniceerd wie wie uitschakelt. Met de sleep van Lisa, de command van Nul en de hold person van Elisa, is het gevecht voorbij voor het is begonnen.

Elisa, Nul en Cailan weten dat de Darconi’s een maffia familie zijn, dus veel stress. Iedereen lijkt gevolgd te worden.

Elisa, Nul en Cailan gaan hard op zoek naar een nieuwe hide-out, omdat ze zich niet meer veilig voelen. Lisa lijkt wat afwezig (mentaal), en is er een tijdje ook niet. Als ze terug is lijkt ze weer wat zelfverzekerder, maar dit wordt snel de kop ingedrukt.

Intussen heeft Timmie gevraagd of we ons meer willen focussen op de connectie van Yigal met de factie van Lexidoff de Os. Lisa neemt hierop contact op met Michael, Gorstag en Dannor. Alleen de laatste heeft wat tijd over om te helpen.

De PC’s huren een huis dat is aangeraden door een van de priesters van Selune. Het idee is dat Cailan en Nul boven gaan wonen, en dat de benedenverdieping gaat dienen als een soort van winkel. De bovenkant kan dan ook gebruikt worden voor guild meetings. Timmie heeft beloofd mee te betalen aan de huur.
Het avond overleg met Nul, Cailan, Dannor, Elisa, Lisa en Timmie vindt hier dan ook plaats. Lisa neemt haar nieuwe bodyguard Bertold mee, die een goede kennismaking had met Elisa.

De belangrijkste informatie is dat Jack Darconi eigenlijk Flavio heet, en dat hij samenwerkt met John (Liad) en Yigal. Ze zijn bezig om de Darconi’s meer macht te geven in Waterdeep, onder andere ten koste van de factie van De Os. Cailan heeft dit uitgevonden door een dag onzichtbaar in het huis van Yigal te vertoeven.

De PC’s raiden ‘Het Portaal’ (het huis van Yigal). Liad wordt slapend opgesloten in een kist, waarna we doorgaan naar de geheime kelder. (Cailan heeft het huis onzichtbaar al uitgechecked.)
Ze treffen Yigal aan bij een shrine van Gargoth, met een mud golem. De golem wordt gesloopt, en Yigal wordt gevangen genomen. Na een vriendelijke suggestie van Nul, om het hele verhaal maar uit de doeken te doen, doet Yigal dat.
Intussen trailt Elisa het vage wezen dat ons al de hele week achtervolgt.

Yigal blijkt Torei te hebben willen framen, omdat hij getuige was van een ontvoering die hij heeft gedaan samen met zijn zoon Liad (die wij eerder kenden als John). Hij heeft connecties met de factie van de Os, en de Darconi’s.

Er wordt wat gediscussieerd over het wel of niet omleggen van Yigal. Lisa is tegen, Nul en Cailan zien geen andere oplossing. Tijdens de discussie gaat Nul “even kijken of Elisa al terug komt”, en maakt een rode tekening op de borst van Liad. Lisa probeert Nul en Cailan te overtuigen van de slechtheid van het doodsteken van een weerloze man, maar ze lijken niet te willen luisteren. Het voorstel om de scam aan het licht te brengen en Yigal over te leveren aan de stadswacht wordt naar de prullenbak verwezen, omdat ‘hij zo weer vrij zou zijn’. Het voorstel om hem aan Lexidoff te overhandigen wordt ook niet geaccepteerd, omdat die onder de invloed van Yigal zou zijn. Daarnaast vinden ze een levende Yigal te gevaarlijk: hij zou sowieso wraak willen nemen.

Nul maakt aanstalten om Yigal te enden, maar Lisa laat hem er niet langs. Met z’n twee├źn slagen Cailan en Nul er in om zonder de krijsende Lisa fysiek te pijnigen, Yigal dood te maken. Hierop rent Lisa, nog steeds krijsend (en met The Lions Diamonds) het huis uit.

Elisa laat achteraf weten het mysterieuze wezen tot net buiten de stadspoorten te hebben gevolgd. Het wezen bewandelde een vreemde route en liep soms twee keer langs dezelfde plek, het leek alsof de route volledig vantevoren was uitgedacht. Hierdoor slaagde het wezen erin om telkens alle patrols te vermijden en ongezien overal tussendoor te slippen. Bij terugkeer heeft Elisa aan Nul en Cailan laten weten zich te kunnen vinden in de ongetwijfeld lastige ethische beslissing die zij hebben moeten maken om Yigal het eeuwige zwijgen op te leggen.

Terug naar adventures