Haunted Auction

Adventure van Harrie

Van Timmie de Luide en Bob de Bard kregen de PC's de keuze uit twee opdrachten. Een was het veilig vervoeren van hét item van een veiling naar de estate van baron Prosperio de Lorenzis, zie Troublesome Transport.

De andere opdracht, was als volgt. De PC’s moesten zorgen dat ze toegang kregen tot de exclusieve veiling. Op die locatie moesten ze ervoor zorgen dat de veiling van baron Prosperio de Lorenzis goed verliep.

Invite gefikst bij Ansilver the Locksmith, door een dievencomplot van Lorlo op te rollen
Ambush onderweg, door Antonio Darconi (major plot hook)
In het mausoleum van Prosperio de Lorenzis iets vaags opgelost (Lisa: WTF?)

Samengevat door Paul voel je vrij om er aan te sleutelen:

Deze missie bestaat uit twee delen. Morgen zal er een veiling plaatsvinden bij Baron Prosperio de Lorenzis. Deze veiling wordt eens in de zoveel tijd gehouden. Er is altijd een pronkstuk op deze veiling. Eerder is een staff of the magi geveild. Dit jaar zal het pronkstuk naar verluid nog waardevoller zijn. De ene helft van de guild moet het pronkstuk op het goede tijdstip vanaf Waterdeep naar het landhuis (wat een stukje ten noorden ligt) brengen en de andere helft moet er voor zorgen dat ze een uitnodiging krijgen en de veiling onopvallend in de goede banenl leiden. In het huis zijn wat vreemde dingen gebeurd, i.e. vliegende bekers en bestek op het plafond. De veiling zal de volgende dag om 12 uur aanvangen. Dit betaald 300 gp de man plus een extra 10 procent als alles vlekkeloos verloopt. Na enige discussie over wie beter welke opdracht gaat doen komen we eruit dat Cailan, Michael en Lisa naar de mansion zullen gaan. De drie krijgen als hulp alledrie een parel die zodra die op de grond gegooid de andere twee naar de gebruiker toe teleporteert (dit is te weerstaan). Deze zijn gebonden aan Lisa, Cailan en Michael.

Om de veiling binnen te komen wordt er contact gelegd met Ansilver. Hij is slotenmaker van beroep en beheerd de golden keys shop. Hij vraagt de party om een concurrent van hem te onderzoeken die sloten verkoopt voor onder de kostprijs. Na het betere sluipwerk van Cailan aan de achterkant van de compound en wat ondervragingen door Lisa en Michael komen we er achter dat ze een hele boel administratie bij houden en een illusionary muur hebben. Dit wijst op wat duistere bezigheden van de shopeigenaar (Lorlo). Uiteindelijk draait het uit op een all-out aanval op de compound. Lorlo sneuvelt tijdens deze aanval. Uit zijn administratie blijkt dat ze sloten verkopen maar zelf een loper achter houden. De linke met een reeks van inbraken de laatste tijd wordt dan ook snel gelegd. Hiermee is de hulp[ van Ansilver gewonnen.

De volgende dag gaat de party met Ansilver op weg naar het landhuis van de baron. Onderweg worden we aangevallen door leden van de Darkoni familie (maffia familie). Zij willen Ansilver hebben voor zaken die hij heeft gedaan met een concurerende familie. Uiteindelijk wordt het hele Darconi gezelschap omgelegd.

Eenmaal in het landhuis wordt er kennis gemaakt met Floris de baron en Edgarton, the manservant. Terwijl Lisa zich mengt onder de gasten gaat Cailan op onderzoek uit in de gronden om het huis heen. Die ziet op een bovenverdieping Edgerton dwars door een muur heen lopen. Michael en Cailan gaan verder op onderzoek uit in de tombe die in een hoek van het terrein staat. In die tombe treffen ze 3 mannen die om een van de kisten heen zitten terwijl ze iets aan het prevelen zijn. Ze worden beschermt door een krachtveld. De kist is van Redgar, de vader van de baron. Zijn lijk ligt er in en lijkt sprekend op Edgarton. Het lijk is geboeid en er ligt een weegschaal aan zijn voeten. Terug in het huis herkent Michael de mouwophouders van Edgarton als de boeien van Redgar. Michael en Cailan gaan na overleg terug naar de tombe terwijl Lisa meer informatie probeert in te winnen in het huis. Op onderzoek van de achtermuur van de tombe verschijnt op eens een vrouw met slechts een schedel als hoofd die met een aanraking Michael en Cailan naar een andere wereld teleporteert. Hier leven Redgar en zijn vrouw Maria, ook lopen hier kinderen rond. Redgar houdt Maria gevangen deze wereld. Het blijkt dat Redgar is omgekomen door Maria’s schuld en zij voelt zich schuldig. Hierdoor heeft ze een deal gesloten met Valsharun dat zij in deze wereld kan voortleven met haar man. Redgar manifesteert zich in de echte wereld om proberen invloed uit te oefenen. De mannen bij het graf proberen de geest van Redgar aan zijn lijk te binden. Als de PC’s aan Maria duidelijk maken dat ze dood is stort haar wereld in en worden Michael en Cailan weer terug gezet in de echte wereld. Nu blijkt dat de kinderen eigenlijk spookachtige droomwezens zijn (ofzo). Na het in de fik zetten van iets dierbaars van Maria sterven de wezens. Tijdens dit gevecht komt ook Lisa aan. Door het vuur wordt de spreuk van de 3 mannen (waarschijnlijk priesters van Valsharun) verstoord en zij vallen aan. Na een kort gevecht hebben zij uiteindelijk Michael vast met een mes op zijn keel. Er wordt een deal gesloten dat zij veilig het terrein verlaten om verder bloedvergieten te voorkomen.

Teruggekomen bij het landhuis is de veiling al voorbij. Het is allemaal prima verlopen op een kleine poging van een stelletje dieven na. Dit kon worden verholpen door de daar aanwezige guards.

Terug naar adventures