Hoofdplot

Klik hier voor de volledige Proloog.

Samenvatting: alle PC’s zijn lid van het Gilde van Avonturiers in Waterdeep. Twee weken voor de eerste adventures is de oprichter en leider van het Gilde, Arnelius de Oude, overleden. Zijn drie adjudanten hebben in totaal acht weken de tijd om zoveel goudstukken in een daarvoor bestemde kluis te plaatsen. De PC’s vallen allemaal onder Marcellus de Vlugge, die twee dagen voor de eerste adventures spoorloos is verdwenen. Zijn rechterhand, Timmie de Luide, probeert samen met de PC’s om Marcellus weer terug te vinden, en om tegelijkertijd zoveel mogelijk goudstukken binnen te halen voor de wedstrijd.

De stamkroeg van Marcellus’ crew is de Lusty Boar Tavern. De waard, Bob de Bard, is een belangrijke NPC, en hoewel hij technisch geen lid is van het Gilde, is hij wel min of meer degene die Marcellus’ crew bij elkaar houdt.

Nabije toekomst
Als er deze zomer weer gespeeld wordt, hoeveel tijd is er dan in-game voorbij gegaan sinds het eerste begin? Voorstel van Gijs: twee weken.
Adventures hoeven niet buiten Waterdeep plaats te vinden. Het zou bijvoorbeeld heel vet zijn om de zoektocht naar Marcellus de Vlugge uit te spelen, en hem te redden. Of om te onderzoeken wat er met hem gebeurd is, en zijn moordenaars aan te pakken. Misschien kan deze quest in twee gedeeltes worden gehakt, zodat twee groepen met twee DM’s met dezelfde missie bezig zijn. Welke DM pakt dit op?
Het is mogelijk dat PC’s last hebben van sabotage of diefstal van één van de andere twee facties. Dat is wel onwaarschijnlijk: de andere twee facties zijn vooral bezig met het bestrijden van elkaar, en zien Marcellus’ crew niet echt als een serieuze concurrent.
Het is uiteraard ook mogelijk om de operaties van de andere facties te saboteren. Leuke subquest ^_^

Verre toekomst: verder zonder Gilde?
Als de PC’s elkaar min of meer kennen, en machtig genoeg zijn geworden, dan is het mogelijk om het huidige hoofdplot achter ons te laten en iets anders te gaan doen.
Eén van de mogelijkheden is een verhuizing naar Sigil, zodat we effectief in Planescape verder spelen.
Wanneer het huidige hoofdplot is afgelopen (of we het gewoon zat zijn), zijn er twee DM’s nodig die het volgende hoofdplot uitdenken en in het spel brengen.

Terug naar Home Page