Mengele vs Marcellus

Adventure van Joost

De opdracht

Elisa kwam naar de Misty Beard met het nieuws dat ze Marcellus in een bejaardentehuis had gevonden. Hij was ineens seniel en ze vertrouwde de zaak niet. De opdracht was om hem te springen.

Members

Tuvia, Elisa, Raerdon Kormalis en Jimmy Caladro hebben deze opdracht op zich genomen.

Plan van aanpak

Het initiele plan was ons voor te doen als de Tingtom familie. Tuvia was oom Boris Tingtom, de seniele oude kwijlende Lord. Jimmy was Daniel Tingtom, neefje van Boris. Elisa was Rosamund Tingtom, de vrouw van Daniel. Kormalis was Frederick Korsakov, de priest en spiritueel adviseur van de Tingtom familie. De Tingtom familie was op zoek naar een plek om Boris te dumpen. We hadden een afspraak met ‘De Dokter’ en zijn vrouw om te kijken of hun verpleegtehuis een mogelijke optie was. Vanaf daar zouden we rondkijken en onze volgende zet plannen.

Verloop

De reis

Het tehuis lag op een paar uur reizen van Waterdeep. We gebruikten de koets van Jimmy als vervoermiddel met Larry als menner. Ergens halverwege de rit stopt Larry de koets, omdat er een boom overdwars op de weg ligt. Jimmy geeft onmiddelijk opdracht om om te draaien en terug te rijden naar Waterdeep. Tuvia besluit echter een invisibility te casten en rond te scouten. Hij vindt dat er een net boven de weg is gespannen en dat er vier grijze beesten (wat later Giff blijken te zijn) zich vescholen hebben op verschillende plekken. Tuvia gebruikt een eigen stuk touw om te zorgen dat het net op zijn plek in de boom blijft hangen. Vervolgens cast Tuvia ook een invisibility op Kormalis, opdat zij de boom van het pad af kunnen trekken en hopelijk van de verwarring gebruik kunnen maken om zonder problemen de reis te vervolgen. De Giff krijgen dit echter door en vallen aan.

Het gevecht

Enerzijds onstaat er een klappenwisseling tussen Tuvia & Kormalis en een van de Giff bij de omgevallen boom. Anderzijds vallen twee van de Giff een van de paarden voor de koets aan en knuppelt Elisa deze twee om hun oren vanuit de rijdende koets. Verder cast Jimmy een color spray op de vierde. Vervolgens komt Larry uit de hoek als laffe hond en verschuilt zich onder de bok. Daarna draait voor Caladro alles de soep in. Hij vangt een paar klappen, wat zijn kleding beschadigt, en de klappen die hij niet vangt, beschadigen zijn koets. Furieus als hij hierover is, besluit hij een held te zijn en invisibility te casten. Het gevecht tussen Tuvia & Kormalis en de Giff gaat ondertussen door, Elisa commandeert een van de Giff om weg te rennen en Jimmy rent om de koets heen. Larry ligt nog steeds in foetushouding onder de bok de naam van zijn moeder te prevelen. Uiteindelijk weten Kormalis en Tuvia de ene Giff te kloppen en komen ze Elisa bijstaan. De gecommandeerde Giff begint intussen terug te rennen, waarop Jimmy besluit om te counterchargen. Hij spietst het beest aan zijn degen en bijt hem ‘bitch’ toe. De Giff vindt het wel best en heeft hem een hengst terug, waardoor zowel Jimmy als zijn outfit nu nog meer naar de knoppen zijn. Vervolgens beweegt Jimmy terug naar de rest van de groep, wordt er nog een Giff gevloerd en gaat de rest er vandoor.

De reis - vervolg

Jimmy is strontchagrijnig, wat Elisa hilarisch vind. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, valt er ook nog een deur uit. Jimmy kleedt zich om, opdat hij in zijn rol van Daniel Tingtom kan blijven en het gezelschap vervolgt zijn weg naar het tehuis. Onderweg heeft Elisa nog wel het fatsoen om wat healing te verstrekken.

Aankomst

Daar aangekomen presenteert de party zich bij de gate zoals afgesproken als de Tingtom familie en worden zij naar het verblijf van de dokter en zijn vrouw, Relata Tussa-Volor, geleidt. Na het diner worden zaken besproken en stelt de party een aantal vragen omtrent o.a. voorzieningen, beveiliging en de verblijfsvertrekken. Opmerkelijk genoeg is het vooral Relata die het woord doet, behalve wanneer Frederick begint over de mogelijkheid tot priesterlijke invloeden op de medische behandeling. Hierdoor schiet de dokter wat uit zijn slof en snauwt hem toe dat er met het behandelingspakket niet geknoeid duient te worden. Vervolgens verzoeken wij om rondgeleidt te worden over het landgoed, opdat wij ons een beeld kunnen vormen van het tehuis.

Rondleiding

Wij worden door de butler naar de manor gebracht. Onderweg pretendeert Caladro naar het outhouse te moeten, waar hij een Empathy cast. Dit leert ons dat de butler iets te verbergen heeft en dat hij de hots heeft voor Banda. Aangekomen bij de manor krijgen we door dat Banda weinig zin heeft om ons rond te leiden. Ze laat ons op de eerste verdieping de commoner room zien en toont ons een paupervertrek en een fatsoenlijk vertrek. Tuvia krijgt het voor elkaar Banda te ontdoen van haar sleutelbos. Voordeel is dat we nu de sleutelbos hebben, nadeel is dat ze bij iedere deur “FANA!” krijst om de desbetreffende zuster haar sleutels te laten brengen. Vervolgens laat ze ons ook de bovenverdieping en de keuken zien. Op de bovenverdieping weet Elisa haar af te leiden, waardoor Jimmy een Charm Person can casten. Deze blijkt echter weinig effect te hebben. De empathy spell laat hem weten dat ze nog steeds chagrijnig is en geen zin heeft in deze rondleiding. Na het complex gezien te hebben, verzoekt Jimmy samen met Elisa wat gasten te ontmoeten in de commoner-room, terwijl Frederick en Tuvia de shrine gaan bezoeken.

Tuvia en Kormalis bezoeken de shrine, kijken wat rond en zeiken de boel onder.

Elisa gaat naar een eerder gespot gebouw waar een rood licht brandde. Ze klimt het dak op, cast Etherealness en scout het gebouw. Er was niet genoeg tijd om het gehele gebouw door te gaan, maar het werd snel duidelijk dat er een deel was waar men niet zomaar kon komen. Er leken geen deuren naar te leiden. Ook merkte Elisa dat er guards onderweg waren, dus er moest ergens een alarm zijn afgegaan.