Nul

Wie Nul al langer kent, weet dat hij zich in het begin voorstelde als slotenmaker/astroloog. Hij is inmiddels twee keer op avontuur geweest met het Gilde van Avonturiers, en heeft samen met zijn medeavonturiers een aanslag voorkomen, moorden onderzocht, mensen ondervraagd en huisjes doorzocht naar aanwijzingen. Hij heeft besloten zich op deze gebieden te willen toeleggen, en stelt zichzelf sinds kort voor als privédetective. Hij heeft een donkerbruine vilthoed gekocht, een donkerbruine regenjas en een donkerbruine pijp. In het borstzakje van zijn regenjas heeft hij zijn vergrootglas, waar hij een tijdje voor gespaard heeft. Het grootste deel van zijn gereedschap heeft hij in een backpack gestopt, die hij samen met zijn speren op zijn kamer bewaard, of bij gelegenheid aan Konijn hangt, zijn muilezel. Hierdoor loopt hij een stuk vlotter dan je van hem gewend bent, en is hij zijn uitstraling als ambachtsman kwijtgeraakt. Hij probeert zich ook meer voor te doen als gentleman, met weinig succes.

Nuls hoedje.jpgTijdens de missies die hij heeft meegemaakt heeft hij gevechten meegemaakt en zijn makkers genezen, en hij zal zich hier mee blijven bezig houden. Het leven van een privédetective en zijn assistenten is immers gevaarlijk. Nul heeft adventures meegemaakt met Michael Spoockenjager, Cailan Clayton, Gerald Mortek, Döner, en James O'Harran. Met de eerste vier kan hij het erg goed vinden, maar met James kan hij om de één of andere reden niet zo goed door één deur.

Nul is 1,10 meter, enigszins mager, en is – naar eigen zeggen – 64 jaar oud. Zijn gezicht lijkt oud door alle rimpels, en zijn huid heeft een houtachtige, lichtbruine kleur. Zijn haar en baard zijn donkerbruin, en zijn ogen zijn diepgroen. Al zijn kleding is donkerbruin: donkerbruine laarzen, donkerbruine beschermende leren kleding waaronder donkerbruin textiel te zien is, donkerbruine leren handschoenen, een donkerbruine regenjas en een donkerbruine hoed. Om zijn middel en zijn borstkas heeft hij een riem met drie dolken, een sling en een paar belt pouches. Om zijn hals draagt hij een metalen tandwiel, het heilige symbool van Gond Wonderbringer, en over het algemeen heeft hij een donkerbruine pijp in zijn mondhoek hangen.

Nuls pijp.jpg Hij heeft het vak van slotenmaker geleerd van zijn vader, en hoopt dat beroep uiteindelijk zelf ook uit te kunnen oefenen. Het slotenmakersgilde van Waterdeep heeft hem dat nog niet toegestaan, en inmiddels lijkt Nul daar volledig vrede mee te hebben. Hij richt zich op dit moment op een carrière als detective en avonturier.

Nul doet aan astrologie, wat hij van zijn moeder heeft geleerd, en hij beweert de toekomst te kunnen lezen in de sterren. Voor drie goudstukken is hij bereid om de sterren voor je te lezen en een voorspelling te doen voor de komende maand. Als het over religie gaat spreekt hij met liefde over Gond Wonderbringer, god van de ambachten, over Selûne, de godin van maan en sterren, en lijkt hij waardering te hebben voor alle goden van de gnomes. Het schijnt dat Nul regelmatig naar de tempel van Gond Wonderbringer gaat.

Waar Nul vandaan komt weet je niet. Hij geeft toe dat Nul een alias is, “omdat ik niemand ben en niemand heb”. Je hebt geen idee wat zijn echte naam is. Hij heeft de neiging om ’s nachts wakker te blijven en op pad te gaan, en pas rond zonsopgang te gaan slapen. Meestal zie je hem pas halverwege of tegen het eind van de middag ontbijten.

Nul woont ongeveer tweeënhalve maand in Waterdeep (ongeveer twee maanden bij begin van het eerste adventure), waar hij een aardige klantenkring heeft opgebouwd als astroloog. Na zijn avonturen lijkt hij iets minder geïnteresseerd in astrologie, en zich meer te profileren als detective en avonturier. Uiteindelijk wil hij nog steeds wel aan de slag als slotenmaker, wanneer het gilde van slotenmakers hem dat toelaat. Toen de campaign begon was Nul nog maar vijf weken lid van het Gilde.

PC van Gijs

Terug naar PC's

Adventures

Onzin van Harrie

Je ziet Nul zelden zonder zijn ondode cocktailprikker. Tevens is nul devout aanhanger van de Satan. Zijn penis is langer dan zijn neus.