Paladin Lost I

Avonturiers: Elisa Gray, Tuvia, Michael Spoockenjager, Magmar the Great. Missie: het vinden van Gary Wapenmaker, zoon van een baron in Waterdeep

Gary Wapenmaker

24jaar, erg enthousiast. 1m65, donkere korte krullen, meestal goed geschoren. Plate, medium shield met holy symbol van Torm. Jongste zoon van Baron Wapenmaker. Draagt 3000+GP aan waardevolle shit bij zich.

Opgeleid door de orde van Michael Spoockenjager, is niet weggelopen, maar na zijn inwijding en afleggen van geloftes naar zijn familie in Waterdeep gegaan.

Verloop missie: informatie verzamelen

Sleeping Snake: kroeg waar Gary voor het laatst is gezien met Ana en 4 potige compagnons. Daar viel Gary erg uit de toon, maar de PC’s konden verder weinig informatie achterhalen.

Met de hulp van de Baron gaan Michael en Magmar naar de haven wacht (ofzo). Er zijn drie schepen vertrokken op de bewuste ochtend, waarvan er 1 is vertrokken met 6 passagiers: Het gouden Ei. Dit schip is al weer terug, en is in beslag genomen op verdenking van smokkelen.

De crew wordt opgezocht in het alcoholvrije Cookhouse hall. Tony, met een tatoo van een piemel op z’n arm, bevestigt dat ze Gary hebben vervoerd, maar laat verder niks los.

Intussen is de kapitein van het gouden ei, kapitein goudlok, aan het chillen in de shipmaster’s hall. Tuvia bluft zich naar binnen, en steelt de hoed van de kapitein. Het verhaal wordt uitgelegd, en de kapitein belooft ons de drop-locatie van Gary te onthullen als we zijn schip binnen een week vrij krijgen.

Verloop missie: eindelijk actie

Met de hulp van een vriend van Baron Wapenmaker (de baas van de wacht), krijgen we dat schip inderdaad vrij. Michael leent geld van de baron (7000GP), en we betalen 2K voor een boottochtje naar ‘Het Oog Onderwater’.

Het Oog Onderwater is een high-elf orakel, en woont onder de zee in een heiligdom. Hij aanbidt Deep Sashelas, god van sea elves, oceanen, kennis, creatie, en watermagie.

Onderweg worden we overvallen door vis-achtige humanoids, maar die zien er nu zo uit: fishbone

Met een duikklok worden we onder water gelaten, en spreken we kort met het orakel. Voor iedereen heeft het orakel iets om over na te denken:

Het orakel heeft ook nog informatie over de missie:
Michael en Gary hebben dezelfde droom gehad. Op een eilandje met een paar gebouwen, vliegt de dromer een grote mijnschacht in. Hier ligt een zwaard dat een witgele gloed heeft. Om het zwaard staan veel zombies en skeletons, en die deinzen weg van het zwaard. Het eiland bevindt zich in de Sea of Fallen Stars. Er is te diep gegraven in de zoutmijn, en nu is er een poort naar de Quasi-Elemental Plane of Salt. Deze poort wordt bewaakt door een enclave van de Doomguard uit Sigil.

Gary was op zoek naar het zwaard, een Holy Sword, maar de groep is gevangen genomen door de Doomguard. Het oog onder water heeft geen scrolls van teleport other meer over, maar weet mee te delen dat Kelban Blackstaff morgenavond in de Misty Beard is. De groep gaat weer naar huis.