Red Fifi

Wat Cormac zich herinnert: Ik had me net aangemeld bij de Adventurers guild. Marcellus is dus verdwenen. Kut. Hij klinkt als een leider als duizenden. Ik heb hem eigenlijk nooit echt gesproken.

Maar goed, onder leiding van Timmy de Luide (aparte vent..) gaan we dus aan de slag, maar natuurlijk niet voordat Bob de Bard ons een goede kroes bier heeft getapt.

We kunnen kiezen: of we vertrekken richting Bowser’s Castle.. nee.. Mushroom Mountain, of we gaan eens goed wroeten in de stinkende zaakjes van de Cassalanters. Ik weet het wel, Sages, aboleths, Myconids, Piercers en Heucuvas klinkt me allemaal veel te onmenselijk, vrij gevaarlijk ook, maar niet de goede manier van gevaarlijk, het soort van gevaarlijk wat je hebt als je erachter komt dat een zekere officier van justitie stiekem iets te vaak naar een bepaalde tent in de Dock Ward gaat, en daar bij het aanzien van halfnaakte dames blijkbaar toch wat minder zuinig is op zijn goudstukken dan hij zijn driekindertellend gezin wil doen geloven…

Maar ik dwaal af. Ik koos om ervoor om samen met Elisa Gray en James O'Harran de Cassalanters aan de tand te voelen. Een kidnapping?? Adel, oud geld, mysterie, macht, spektakel! Mijn journalistieke hart ging sneller klopppen! WAT WIL EEN MENS NOG MEER??

..

..

wat?

..

..

sorry.. wat?

wat moeten we doen?

..

..

fifi?

..

..

fi-fi?

..

We gaan een poedel redden?

Ok, deze quest leek stukken minder heroisch. Liza stuurde ons richting de Cassalanters, richting Ragan om precies te zijn (een oude man richting 50). We kwamen bij een geweldig groot pand, alwaar dus een klein hondje vermist ontvreemd was. De kidnappers hadden een brief achtergelaten die Ragan sommeerde om met 50.000 gp (I shit you not) naar de Southern Ward te komen. Wie zou het gaan hebben? Was het neef Adelbrecht en zijn vrouw Amanda, die het al langer op de familie gemunt hadden. Of was het nicht Clara. Of de beeldschone dochter (?) Avaria. Misschien was het iemand in de huishouding, was het de oude taaie Florentina, of de dienstbare butler, James. Dakan? Bertold?

We onderwierpen de hele huishouding aan een verhoor, maar veel leverde dat niet op. Onze verdenking rustte voornamelijk op Adelbrecht, en langzaam maar zeker kwamen we met hem in contact. We kwamen er snel achter dat Kalle, beter bekend als de man met de hamer er meer mee te maken had. Hij was ingehuurd, maar door wie?

De vrouw van Adelbrecht werd inmiddels ook bedreigd. Zou hij zo slinks zijn dat hij zelfs dat zou doen? We troffen Florentina, die meer scheen te weten, dood aan.

Uiteindelijk bleek het James te zijn. De butler. Het is altijd de butler!

James

Een quest om een poedel te vinden betekent toch feitelijk een dieptepunt in de carrière van elke adventurer. Zo ook het avontuur met Fifi, waarbij via Liza Cormac, Elisa en James werden ingehuurd om een poedel terug te roven. De quest zelf