Stormbreach

PC’s: Cailan Clayton, Nul, James O'Harran en Dannor, son of Arathor, of Clan Battlehammer, priest of Aegir, god of Beer.

Hook: in het dorpje Stormbreach wordt een festival gehouden, Shield Day. De Temple of the Hooded Angel heeft huurlingen nodig, die pelgrims tegemoet reist en naar het dorpje begeleid. Echter de avond dat de party in het dorp arriveert wordt de acolyte van de Temple of the Hooded Angel, Jim Whittaker, vermoord aangetroffen in de tempel.

Priesters, tempels en goden
Vijf Zes goden worden aanbeden in Stormbreach. Allemaal jongere goden, die geen last hebben van of gewend zijn aan het duistere aura van de streek dat priesters van andere goden op een afstand houdt. Meeste dorpelingen vereren Hafulgin of Shemtek.

Hafulgin: god of good, mercy en earth. God of desperation, protection. Door dwergen uit hun pantheon gezet, wordt tegenwoordig door goblins aanbeden. Magere, blinde dwarf, rode huid, geen armor, geen clantekens, zoekt zijn weg met gebogen speer. Deborah Snyde, priesteres van Hafulgin, zit eruit als een lief bol oma’tje.

Tarachus: een of andere bugbear god, god of air, weather, destruction, evil. Tempel is er niet meer, is nog een ruïne van zijn temple. Tijdens storm is tempel vernield, priester van Tarachus, “de oude man”, ziet dat als een teken van Tarachus dat hij niet genoeg vereerd wordt. De oude man is blind en loopt rond met een war club.

Kalas, koboldengod, darkness, magic, travel, water. Wordt weinig aanbeden, alleen als mensen op reis gaan. Priester van Kalas: Tom Vedane. Man van ongeveer 40, magertjes, ingevallen gezicht, witte priest robes met blauwe whirl pool, staf. Hitste de mensenmassa en de burgemeester op tegen Serena.

Tempel van Shemtek, is niet blij met Shield Day. Shemtek is godin, afkomstig uit barbarians, Angry Trickster. Zwarte wolf met groene ogen. Goddess of corruption, chaos, trickery. Lady Blackstone, vrouw van de burgemeester, is priester van Shemtek.

Aegir, god of Beer: ook een relatief nieuwe godheid, nog groeiende in krachten. Verovert langzaamaan de harten van de inwoners van Stormbreach met het heerlijke Aegir’s draught, verkrijgbaar in de Inn Stormbreach.

Aan het hoofd van de Temple of the Hooded Angel in Stormbreach staat grandmaster Lavette. De Hooded Angel is demi-god die nog maar dertig jaar bestaat, komt voort uit Helm. Ooit waren er zes jonge ridders van Helm, hebben een quest gedaan hier in de regio, vijf van hen zijn teruggekomen en hangen sindsdien de Hooded Angel aan, hebben alle vijf een tempel gebouwd voor de Hooded Angel. Doen iets met justice en light, good.

Tempel in Stormbreach: Shield Day, herdenken de wonderen van sir Cormek, één van de vijf ridders van de Hooded Angel. Sir Cormek heeft Stormbreach helpen verdedigen tegen hobgoblins, is met schildknaap het kamp van de hobgoblins binnengegaan, heeft hobgoblinleider gesproken, die gooide club door hem heen zonder schade, eerste wonder. Werd alarm geslagen, hele kamp kwam op hen af. Tweede wonder: drie enorme tower shields verschenen die hem beschermden. Zo heeft sir Cormek het hele kamp, inclusief vrouwen en kinderen, uitgeroeid. Op terugweg gedood door een hond met rode, brandende ogen.

Uitgebreide achtergrondinformatie: The Story of the Order of the Hooded Angel.

Andere NPC’s
De NPC die de PC’s heeft laten komen, Lena Wyke werkt voor de temple of the Hooded Angel, maar is zelf geen priester en werkt ook voor de militia.

Burgemeester: Winston Blackstone. Winston Blackstone is ook leider van lantaarngilde, gilde houdt alle lantaarns brandende en zijn lokale militia. Tien mannen en vrouwen. Worden soms bijgestaan door Lena Wyke.

Constable (=“sheriff”) two-tooth: veldwachter, law enforcer. Studded leather, mooie tabard, light crossbow, wat oudere gozer, gezicht is messed up, neus scheef, weinig tanden, één hangoog.

Reina Fogg: stallenmeester

John Ren is de innkeeper.

Taron Flashhand: lokale guide & hunter, weet meer over het terrein, monsters. Is nors, heeft een bepaalde geschiedenis. Sommige mensen denken dat hij een wizard is.

Serena: vrouw, jaar of 20, niet heel aantrekkelijk. Verdacht van de moord op Jimmy.

Overige info
Dorpsraad bestaat uit Winston Blackstone (burgemeester & lantaarngilde), constable two-tooth en de vijf priesters (Lady Blackstone, grandmaster Lavette, de oude man, Tom Vedane, en de priesteres van Hafulgin).

Mensen in Stormbreach houden niet van magic, zien magic als oorzaak van alle ellende.

In de Evermoors: één groot moeras, aan de zuidkant ligt Stormbreach, meer naar het noorden ligt Pikedale, één klein dorpje in de Evermoors. Meeste mensen ontwijken het gebied, het is niet fijn, altijd slecht weer, mensen zeggen dat het er evil is.

In moeras: grote steen, monoliet, The Spire, wordt door barbarians gezien als de nagel van een evil god. Veroorzaakt het nare gevoel dat priesters ervaren in de streek.

In moeras veel undead, ook goblins en hobgoblins. Ook gestoorde mensen die proberen anderen het moeras in te lokken.

Opvallend: sinds een week veel huisdieren vermist, er zijn huisdieren gehoord in het huis van Serena.

Aantekeningen waar Gijs de context van kwijt is
Pack of demon dogs: bestaan uit stro, bestaan uit vuur, spuwen vuur, etcetera.

De moord op Jimmy (aka John Whittaker)
De acolyte van de temple of the Hooded Angel is vermoord

Serena wordt verdacht van moord op Jimmy, zij is in de tempel gevonden met een bone dagger in haar handen, en paralyzed. Tom Vedane stond buiten de menigte op te hitsen, schreeuwde dat Serena een heks is en verbrand moet worden. De PC’s hebben maar net weten te bereiken dat haar executie 24 uur is uitgesteld. We hebben die tijd om haar onschuld te bewijzen - als dat niet lukt gaat ze alsnog de brandstapel op.

Wat stinkt er aan het zaakje?
-Gebrek aan motief (bij Serena).
-Paralyzed na de vermoedelijke daad.
-Burgemeester veroordeelt tot brandstapel, na een blikwisseling met zijn vrouw.
-Tekens in bloed geschreven, en spiraalvormig symbool.
-Tom Vedane wil een vermoedelijke heks verbranden, ook al is zijn godheid ook de god van de magie.
-Rode kaars in de tempel, heeft wel gebrand, maar er is geen was gesmolten.
-Lady Blackstone

Volgens de aantekeningen van Gijs hadden we twee verdachten: Lady Blackstone en Tom Vedane. Lady Blackstone wisselde een blik met haar echtgenoot, waarna hij haar tot de brandstapel veroordeelde. Merkwaardig. En hoe weet Tom Vedane zo zeker dat Serena een heks is? Waarom wil hij haar zo snel mogelijk op de brandstapel? Is dat gewoon de haat tegen magie, die in het dorp veel voorkomt? Of zit er meer achter?

En Dannor is van mening dat Lady Blackstone moet branden.

Ervaringen van James

James is slechts later betrokken geraakt bij de gehele heisa in Stormbreach. Hij is hier naar toegekomen om de rest te helpen bij de problemen die zij mogelijkerwijs ondervonden. Tot nu toe heeft hij slechts meegekregen dat er een aanval op het dorp is geweest, waarna de rest van de party besloot de ruïne van een tempel te onderzoeken. Na enige tijd te hebben geobserveerd heeft James zich bekend gemaakt en geholpen met het openen van de geheime deur die in de toren/schoorsteen van de tempel zat. In de discussie die volgde nadat James zich bekend maakte en de daarop volgende discussie is duidelijk geworden dat het de nodige moeite kost om zowel Nul als James door dezelfde (metafysische) deur te krijgen.

Na het afdalen van de trap die onvermijdelijk zich achter de geheime deur verschuilde is de party in een gangenstelsel terecht gekomen. Hier bleek een kolonie goblins te wonen, die na tussenkomst van de party allen richting de Satan zijn vertrokken. Hierbij is een twintigtal slaven bevrijd. De verdere verloop (en waarschijnlijk uitvoerige discussies) volgen spoedig.

Terug naar Overzicht Adventures